fbpx

PlayStation 5 is snelst verkopende console ooit in de VS

PS5 gamepass

De PlayStation 5 is officieel de snelst verkopende console ooit, althans in de Verenigde Staten. Dat schrijft de NPD Group, een analysebedrijf voor de gameindustrie. Niet alleen staat PS5 aan de top wat betreft verkochte aantallen, maar ook op gebied van winst. En dat terwijl de console slechts vijf maanden geleden lanceerde en ondertussen al maanden bijna onvindbaar is.

Cijfers voor de wereldwijde verkoop zijn er helaas niet, al maakte Sony bekend dat er in 2020 4,5 miljoen PS5-consoles over de toonbank gingen. Bovendien was de uitgever op schema om tegen 31 maart de mijlpaal van 7,6 miljoen verkochte consoles te halen. Indrukwekkende cijfers, vooral als je weet dat voorraad van de console onbestaande is.

Opvallend is wel dat niet Xbox de grootste concurrent is van de PS5 op vlak van verkoopsaantallen, maar de Nintendo Switch. Zo was Nintendo’s console koploper bij de sales in maart. Wat het eerste kwartaal van 2021 betreft, verkocht Nintendo Switch het meest exemplaren, maar bracht de verkoop van de PS5 meer winst in het laatje.

In ieder geval ziet het ernaar uit dat de verkoop van de PS5 nog een tijdje zal aanhouden. Sony kan de vraag naar de console immers nog steeds niet bijhouden. Hou dus zeker nog rekening met minimale stock en leveringen voor retailers.

Een reactie achterlaten