fbpx

PlayStation 5 devkit verkocht als pizzamaker op eBay

PS5 devkit

Een PlayStation 5 development kit werd op eBay verkocht als een deluxe pizzamaker voor maar liefst €6.050. Neen, je kan er natuurlijk geen pizza’s mee bakken. En je kan er allicht zelfs geen PS5-games op spelen. Al slaagde de seller er wel in het ding aan volle prijs te verkopen.

De verkoop werd aan het licht gebracht door X-gebruiker Consolevariations. De dev kit verscheen op eBay en werd creatief omschreven als pizzamaker. De foto is best overtuigend, want een pizza slice past perfect in de behuizing van het toestel. Er is zelfs een spatel met PlayStation-logo bijgevoegd.


Hoewel zo’n development kit grotendeels dezelfde hardware bevat als de consumentenversie van de PS5, worden ze door gamestudio’s gebruikt om games te ontwikkelen en te testen. Zo’n devkit heeft veel meer settings en mogelijkheden dan een standaard PS5.

Waarom er zoveel geld voor betaald wordt? Ze zijn erg gegeerd door verzamelaars. Ze zijn duur en worden zelden te koop aangeboden, gezien Sony de toestellen streng controleert. Dit om doorverkopen of geknoei met de hardware te verhinderen.

Of de koper zich erg gelukkig zal prijzen met zijn dure dev kit is een andere vraag. Elke dev kit staat geregistreerd bij Sony en is gekoppeld aan een specifieke studio. De kans is groot dat het toestel dan ook meteen geblokkeerd wordt, wanneer het een online verbinding maakt.

Het staat wel mooi in de gamekast. Of in de keuken.

Een reactie achterlaten