fbpx

Lego Star Wars: The Force Awakens is in de maak

Liefhebbers van de knotsgekke Lego-games mogen in hun handen wrijven. Hoewel Star Wars Battlefront geen materiaal zal bevatten uit de nieuwste telg in de filmreeks, komt er wel een Lego-game van The Force Awakens, ontwikkeld door Traveller’s Tales Games en uitgegeven door Warner Bros. Interactive. De titel werd gespot op de Xbox Games Store, en kort daarna werd een gelekte trailer op YouTube ontdekt.

Volgens de beschrijving op de Xbox Store mogen we ons verwachten aan een Lego-game zoals we ze gewend zijn: kleurrijk en vol actie, waarbij je als speler om de oren geslagen wordt met komische grappen en grollen en de mogelijkheid hebt in co-op te spelen. Je zal ten strijde trekken met alle populaire personages, zoals Finn, Rey, Poe Dameron, BB-8, Kylo Ren en natuurlijk Han Solo.


Ook zal er in de verhaallijn een brug geslagen worden tussen episode VI en VII, wat interessant is voor de Star Wars fans. Verder zal de gameplay uitgebreid worden met Blaster Battles en een nieuw systeem genaamd Multi-Builds, waarbij je met legosteentjes zelf toegangen kunt bouwen naar nieuwe content, en het vervolgens weer af kunt breken om ergens anders aan te werken.

Lego Star Wars: The Force Awakens zal beschikbaar zijn voor PC, Xbox One, Xbox 360, de PS Vita, de PS4, de PS3, de Wii U en de Nintendo 3DS. Speelplezier voor iedereen dus! De releasedatum staat gepland op 28 juni 2016. Nog even geduld dus!