fbpx

Hi-Fi Rush is een verrassend geniale actietopper

Hi Fi Rush review 0

<

div>Getest op: Xbox Series
Ook beschikbaar op: PC


<

p class=”brood”>

Verrassing is de beste aanval. Dat moeten ze bij Tango Gameworks gedacht hebben toen hun Hi-Fi Rush uit het niets werd aangekondigd. Double shocker: de game is meteen verkrijgbaar op Game Pass. Triple shocker: het is geen horrorgame zoals hun The Evil Within of Ghostwire: Tokyo, maar een kleurrijke hack ’n slasher die je laat meppen, beuken op de betere riffs en beats. 2023 is nog maar net gestart of het heeft al zijn sleeper hit beet.

Devil May Dance

De sfeer spat van het scherm van zodra je Hi-Fi Rush opstart. Alsof Tango de cell-shaded stijl van Jet Set Radio, de geschifte wereld van Sunset Overdrive en de betere Spotify rockplaylist in de mixer heeft gegooid. Nog verrassender: die mix blijkt ook nog eens voorzien van een geslaagd scenario vol satirische en geestige momenten.

Het verhaal begint met Chai, een wannabe-rockster die zich een robotarm wil laten aanmeten bij megacorp Vandelay. Dat lukt, maar door een onvoorzichtigheid wordt zijn mp3-speler in zijn borstkas gedrukt. Denk Iron Man, maar dan met een iPod als energiebron. O ja, en de muziek uit het ding blijkt nu zijn nieuwe mechanische arm aan te drijven.

1 ss 8a13650ffe930da77593dae80f0118588c46a5ca.1920x1080

Technical error

Reden genoeg voor het management van Vandelay om een leger robots en drones achter Chai aan te sturen en die ‘technische fout’ te laten verdwijnen. Jij mag dat AI-gespuis een kopje kleiner maken door net als in Devil May Cry te hacken, slashen, dodgen, jumpen en de meest geschifte combo’s uit je robotarm puren. Klein verschil: voor extra schade time laat je jouw aanvallen best samenvallen met de beats van de song die door je speakers knalt. Klinkt eenvoudig, is het niet.

Als Chai moet je je vervolgens een weg uit het gigantische bedrijf zien te hardrocken. Elk level heeft zijn eigen stijl, en een eindbaas in de vorm van een manager. En intussen knalt de hele wereld mee met de beats van de muziek terwijl jij je er met schijnbaar gemak doorheen mept en springt. Bij momenten serveert Hi-Fi Rush je open segmenten dat hard doet denken aan Insomniacs Sunset Overdrive: even betoverd, charmant en soepel. Bijgestaan door enkele goedgekozen licensed tracks. Een boss afslachten op Nine Inch Nails? De wereld doorkruisen met The Prodigy of The Black Keys? Wij vinden het een stuk cooler dan een tracklist vol zelfgeproducete B-kantjes.

2 ss 382e9d5abb00498eee6a86b0366a2db7826268b7.1920x1080

Robo-pussies

Een gebrek aan ritmegevoel, is geen excuus om Hi-Fi Rush links te laten liggen. De makers voorzien immers voldoende hulpmiddeltjes. Audiocues wanneer je best mept bijvoorbeeld. En voldoende visuele cues. Alles in je omgeving beweegt namelijk op de beat. Gewoon jouw aanvallen syncen met die op- en neer wippende schoonmaakrobot in de hoek zodat je alsnog extra bonussen kan binnenrijven.

Tango Gameworks weet de afwisseling erin te houden: zo kan je partners gaan oproepen om je bij te staan in de strijd. En sporadisch wordt het ritmische beukwerk onderbroken voor platformen of omgevingspuzzels. Die gedeeltes met robotkat 808 bijvoorbeeld behoren tot de beste. Tussen de missies kan je ook met teamgenoten gaan rondhangen in de hub. De plek ook waar je jouw skills kan upgraden of gewoon je outfit customizen.

Alles in Hi-Fi Rush straalt charme uit en het donker, satirisch verhaal blijkt ook nog eens brandend actueel. De al te serieuze thema’s worden gelukkig wel opgevrolijkt door de coole dialogen en grappen. Wij waren alvast direct verkocht voor Hi-Fi Rush. Een verrassingsaanval aan zachte prijs die veel topgames het nakijken geeft. En met een Game Pass-abo kan je hem gewoon gratis downloaden en spelen. Niet nadenken, maar rocken!

9.0
  • coole anime-stijl
  • crazy ritmische combat
  • speelt verslavend goed
  • soundtrack met o.a. Nine Inch Nails
  • wij willen meer!

BESLUIT

Ook wie geen gevoel voor ritme heeft, zal buigen voor deze aanstekelijke muzikale hack ’n slasher. De dialogen, de visuele, cartoony stijl en de humor maken van Hi-Fi Rush de eerst echte topper van 2023.

Een reactie achterlaten