fbpx

Makers Ghost Recon spendeerden week in Boliviaanse jungle

Het team van Ubisoft Paris streeft een authentieke ervaring na met Ghost Recon Wildlands. Om dit te verwezenlijken trokken een handjevol ontwikkelaars naar Bolivië, het Zuid-Amerikaanse land waar de game zich situeert.

Ter plaatse kregen ze een unieke training met de elitesoldaten van het Boliviaanse leger en kwamen ze in aanraking met de unieke cultuur van het land. Tommy François, vice president of editorial, vertelde op 2016 DICE Summit waarom het zo belangrijk is dat Ubisoft op locatie gaat:


Wanneer je een wereld creëert, is boeken lezen niet voldoende. Je moet vertrekken vanuit je eigen ervaring. Je gaat op verkenning om het gras te ruiken. Developers moeten de computerschermen achter zich laten.

Voor Ghost Recon Wildlands hebben verschillende ontwikkelaars een week in de jungle doorgebracht. Tijdens de voordracht van François werden ook beelden getoond van cocaïnelaboratoria die in brand werden gestoken door het leger. Hij hamerde erop dat ze probeerden te begrijpen welke rol de coca-plantages spelen in de Boliviaanse cultuur. Hij vertelde dat sommige mensen de plant groeien met religieuze doeleinden en in aanvulling een deel verkopen voor de productie van cocaïne om zo rond te komen.

Sommige delen van de video’s is te zien in de developer diary die in september werd uitgebracht:

Ghost Recon Wildlands laat spelers toe om een gigantische open wereld te verkennen via het land, het water en de lucht met diverse voertuigen. Hiertoe behoren helikopters, motoren en verschillende wagens. De game verschijnt nog voor april 2017 op PlayStation 4, Xbox One en pc.