fbpx

Gelekt document biedt glimp van Sony’s PlayStation 5 line-up

Playstation 5 leaked

Er is een intern document opgedoken van Sony die een licht werpt op de line-up voor PlayStation 5. De spreadsheet vermeldt de pas gelekte remaster van Horizon: Zero Dawn en lijst verschillende engineers op die bij Sony werken. Maar beschouw dit voorlopig als een stevig gerucht.

De lijst is namelijk opgepikt van 4Chan, de rioolput van het internet. Dat gezegd zijnde, worden er in de spreadsheet enkele interessante namen vermeld. Merk trouwens ook op dat er geen games te vinden zijn van Amerikaanse studio’s. Wat doet vermoeden dat de spreadsheet allicht afkomstig is van Sony Europa.

De lijst dateert schijnbaar al van 2021, maar vermeldt heel duidelijk een uitbreiding van Horizon: Forbidden West. Daarnaast worden ook de inmiddels gelekte remaster van Zero Dawn genoemd. En ook de live service multiplayergame van Horizon.

Firesprite Studios zou naast de VR-game Horizon: Call of the Mountain ook werken aan een nieuwe survival horrorgame genaamd Heartbreak. De titel werd al enkele keren vermeld in vacatures.

Daarnaast is er nog een onbekende multiplayergame van London Studio. Verder zien we het project van de Britse ontwikkelaar Ballistic Moon, achter de schermen bekend als ‘Bates’. En zelfs een nieuwe game van Hideo Kojima – codenaam Oceans – wordt vermeld. De sequel op Death Stranding?

Verder is er nog een combat game met voertuigen, Redstar, die in ontwikkeling bij Lucid Games (Destruction AllStars). Dat zou een nieuwe Twisted Metal kunnen zijn, al werd de ontwikkeling van die game eerder dit jaar al overgeheveld naar Firesprite Games.

Last, but not least zou Sumo Digital (bekend van Sackboy: A Big Adventure) werken aan openwereldgame die de codenaam Carbon krijgt.

Of het document echt is? Dat valt te betwijfelen. Tal van projecten die op het gelekte document, waren al in een of andere vorm bekend. In dat opzicht kan het dus simpelweg een overzicht zijn van een ijverige fan.

Leaked PS5 list

Laat een reactie achter