fbpx

Christmas Massacre verboden op Nintendo en Xbox, niet op PlayStation

Christmas Massacre

Christmas Massacre is geen doordeweekse indiegame. Jij speelt Larry, een man van middelbare leeftijd wiens kerstboom hem overtuigt om alles en iedereen van kant te maken tijdens de kerstperiode. De game werd op Xbox en Nintendo Switch verboden, maar komt wel naar PlayStation-console. Check de video onderaan dit bericht.

Wie een kijkje neemt op de Steam-pagina van Christmas Massacre, merkt al gauw dat de titel gelijkenissen vertoont met Hatred, de controversiële shooter uit 2015 waarin je alles en iedereen overhoop kon knallen. Ook in Christmas Massacre kan je een klaslokaal binnenwandelen en alle leerlingen flamberen met een vlammenwerper.


Allicht beroepen de makers zich op het PSOne-achtige grafische design om al het geweld wat te relativeren en hun artistieke vrijheid te beschermen. Maar het blijft toch vreemd om als criminele versie van de kerstman een supermarkt binnen te lopen en alle klanten neer te maaien.

Wij zijn benieuwd of Sony de release ongemerkt laat passeren. Nintendo en Microsoft hebben de game alvast uit hun digitale rekken geweerd.

Wat denk jij? Gaat Christmas Massacre over de schreef?

Een reactie achterlaten