fbpx

Geen jaarlijkse releases meer voor Assassin's Creed

In 2016 moeten we ons niet aan een nieuwe Assassin’s Creed verwachten. Dat deelde Ubisoft vorige week mee tijdens een financiële meeting. Yves Guillemot, de CEO van Ubisoft, geeft aan dat ze de jaarlijkse verschijningscyclus misschien wel volledig overboord gooien.

Tijdens een presentatie op de Ubisoft Investor Day werd er gevraagd aan welke frequentie er nieuwe games van de reeks verschijnen na de herlancering. Guillemot benadrukt dat het team andere opties overweegt voor het toekomstige releaseschema:


Het doel is om niet terug te komen met een jaarlijkse cyclus, maar met een verschijningsfrequentie op regelmatige basis. We zagen dat het tijd was om de ontwikkelaars meer tijd te geven zodat ze echt kunnen werken aan de intellectuele eigendom en de reeks naar een hoger niveau brengen.

Later in de presentatie suggereerde de chief financial officer, Alain Martinez, dat de franchise op een latere datum terug kan schakelen naar de jaarlijkse releases:

We hebben een van onze beste teams op de huidige Assassin’s Creed-project gezet. We geven hen alle tijd die nodig is om iets uitzonderlijk uit te brengen. We passen dus de regels aan zodat ze voldoende tijd hebben om de game af te werken (polishen) en dat ze echt iets uniek uitbrengen, dat is onze prioriteit.

Volgens geruchten zou de volgende Assassin’s Creed de codenaam Empire hebben en zich afspelen in het Oude Egypte. Andere theorieën zijn dat Ubisoft een game maakt rond de Spaanse Inquisitie, de historische periode die ook gebruikt wordt in de film. Die laatste redenering drukte Martinez de kop in:

De volgende Assassin’s Creed zal niet over de Spaanse Inquisitie gaan. Dat betekent niet dat er nooit een game over deze historische gebeurtenis verschijnt, maar we denken dat het beter is om de film wat creatieve vrijheid te geven en dat er dus geen nauw verband is tussen de games en de film.