fbpx

Actiegame Alkahest lijkt op The Witcher in first-person

alkahest witcher

Wie zit te wachten op een actie-RPG die een kruising is van Skyrim en The Witcher, houdt best Alkahest in het oog. De middeleeuwse first-person fantasygame ziet er alvast indrukwekkend uit.

Alkahest is in de maak bij Push-On, een studio uit Cyprus waar meer dan 40 veteranen uit de gamesector werken met expertise in zowel indiegames als AAA-titels. Hij komt zowel naar pc als consoles.


De game speelt zich af in het middeleeuwse koninkrijk van Kadanor, waar drie families de plak zwaaien. Als speler ben jij de zoon van een kleinere heer, nauwelijks van belang. Als je de opdracht krijgt om een Goblin-aanval te onderzoeken aan de grens van het land, is dat een kans om je op werken in de hiërarchie.

Alkahest introduceert intense first-person combat in interactieve omgevingen. Zo kan je allerlei zaken in de omgeving gebruiken om je vijanden aan te vallen. Een houten vat naar iemands hoofd gooien, een stelling op een tegenstander laten instorten of gewoon iemand in een afgrond trappen. Bovendien kan je aardig vechten met een zwaard, dat je kan drenken in alchemische potions.

Check de trailer hieronder!

Een reactie achterlaten